روانشناسی رنگ ها چه تاثیری در جذب مشتری دارد؟
روانشناسی رنگها میتوانند جدا از تأثیری که بر افراد میگذارند، روی کسب و کار و برندینگ شما و نحوهی تفکر مشتری در مورد شما نیز تاثیر گذار باشند. نتایج تحقیقات زیادی که در این زمینه انجام شده است، ثابت کرده است که برخی رنگها در ایجاد واکنشهای مطلوب از سوی مخاطب، تاثیر بیشتری دارند.
لوگو و هویت بصری یک برند شامل چندین نشانگر تصویری مانند شکلها، نمادها، شماره و کلمات است. اما جزء بصری اصلی که مردم بیشتر از همه به خاطر میسپارند، رنگ است. در حقیقت، رنگ شناخت برند را تا ۸۰٪ افزایش میدهد. رنگها دارای قدرت هستند. شما میتوانید از قدرت رنگها در برند سازی خود یا کسبوکار استفاده کنید.
روانشناسی رنگ چیست؟
روانشناسی رنگ به معنی مطالعه تأثیرگذاری رنگهای موجود در محیط بر ذهن و حالات روحی افراد است. البته این علم، یک شاخه جداگانه از روانشناسی نیست بلکه در میان زیرمجموعههای مختلف روانشناسی، میتواند بخشی از روانشناسی شناختی باشد.
هدف در این شاخه از علم نشان دادن تاثیر رنگها بر زندگی روزمره انسانها و انتخاب آنهاست. زیرا رنگها قدرت زیادی دارند و در بسیاری زمینههای زندگی انسان تاثیر بسیار زیادی میگذارند.
آیا روانشناسی رنگ ها در زندگی اثر دارد؟
تاثیر رنگها از نظر روانشناسی بسیار قوی است، تا به حال دقت کردهاید که در منوی رستورانها معمولا از رنگهای نارنجی و یا قرمز استفاده میشود؟ یا اینکه وقتی در اتاقی با دیوارهای آبی قرار میگیرید، احساس آرامش میکنید؟ یا اینکه با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض رنگ زرد، احساس بی قراری و آشفتگی میکنید؟ پاسخ سوالاتی از این دست به موضوع روانشناسی رنگها بر میگردد.
پیشنهاد میکنم مقاله “چرا آبی رنگ پیشفرض اینترنت است؟” را بخوانید.
رنگها میتوانند تاثیرات به سزایی بر روحیه افراد بگذارند و استفاده به جا از آنها میتواند بسیار سودمند باشد امروزه روانشناسی رنگ در زندگی انسانها از شخصیت شناسی تا برندینگ تاثیر زیادی دارد. رنگها میتوانند در سلامت بدن ما، انرژی و حس روانی ما و حتی انتخابهای ما تاثیرگذار باشند.
روانشناسی رنگها در تبلیغات
تقریباً از زمان رونق چاپ رنگی روزنامهها و آژانسهای تبلیغاتی، بحث روانشناسی رنگها و نقش رنگ در بازاریابی و تبلیغات نیز به صورت جدی مطرح شد. رنگها میتوانند جدا از تأثیری که بر افراد میگذارند، روی کسب و کار و برندینگ شما و نحوه تفکر مشتری در مورد شما نیز تاثیر گذار باشند.
پیشنهاد میکنم مقاله “پالت رنگ چیست؟ + معرفی بهترین سایتهای ساخت پالت رنگ” را بخوانید و پالت رنگ خود را انتخاب کنید.
همه ما به تجربه دریافتهایم که رنگ، چه در تبلیغات و چه در بسته بندیها یا آگهیهای تلویزیونی، بر روی قضاوت ما در مورد یک محصول یا برند تاثیر میگذارد.
هم چنین بازاریابها برای استفاده بهتر از رنگها باید این نکته را مد نظر داشته باشند که انتخاب یک رنگ برای سازمان، بر درک و تصور مخاطبان هر سازمان از آن تاثیر ماندگاری دارد. نکته مهم دیگر تأثیر عاطفی رنگها است که میتواند احساسات و توجهات مشتریان را به خود جلب نماید.
برای مثال رنگی که هر برند برای خودش انتخاب میکند، تأثیر مستقیمی بر کیفیت، قدرت، زنانه یا مردانه بودن محصول یا خدمت آن برند دارد.
بنابراین روانشناسی رنگها در تبلیغات به پیامی که رنگ در تبلیغات به مخاطب القا میکند و اثر آن بر واکنش مخاطب میپردازد.
اهمیت روانشناسی رنگها در بازاریابی و تبلیغات
رنگها میتوانند باعث شوند محصولی بهتر از محصولی دیگر به نظر آید. برای مثال رنگ باعث میشود محصولی تازهتر، دارویی موثرتر، نوشیدنی خنکتر و … به نظر آید. به همین دلیل برندها برای فروش بیشتر و ماندگار شدن در ذهن مشتری به روانشناسی رنگ در تبلیغات توجه بسیاری دارند.
آگاهی از روانشناسی رنگها و استفاده از هر یک از آنها با توجه به خواصشان کاربردهای فراوانی دارد. در تبلیغات، پزشکی، طراحی و دکوراسیون منزل، نحوه لباس پوشیدن و… مورد استفاده قرار میگیرد.
رنگ بومی منطقه خود را پیدا کنید!
روانشناسی رنگ ها تنها به معنای برانگیختن احساسات نیست. این روانشناسی راجع به استفاده از رنگها برای محصولات و برندها با هدف برآورده کردن انتظارات مصرفکنندههاست.
چند مطالعه نشان داده است که پس زمینه فرهنگی هم دارای تأثیر قوی بر انتخاب رنگ است. این مطالعات نشان داده است که افرادی که از یک منطقه هستند (بدون در نظر گرفتن نوع نژاد) انتخاب رنگ مشابهی دارند.
برخلاف تفاوتهای متقابل فرهنگی در مورد “معانی” رنگهای مختلف، یک مطالعه نشان داده که شباهتهای متقابل فرهنگی وجود دارد که در آن افراد احساسی به رنگهای خاصی علاقه مند هستند؛ به عنوان مثال رنگ قرمز به عنوان رنگی قوی و فعال. بنابراین به طور کلی رنگها ابزار روانشناختی قدرتمند هستند. با استفاده از روانشناسی رنگ، میتوانید پیام مثبت یا منفی ارسال کنید، فروش خود را تقویت کنید، یک جمعیت را آرام کنید یا فضایی متشنج ایجاد کنید.
چهار رنگ اصلی – قرمز، آبی، زرد و سبز وجود دارد. آنها به ترتیب به جسم، ذهن، احساسات و ذات مربوط میشوند.
تأثیر شگفت انگیز روانشناسی رنگها بر بازاریابی و تبلیغات
رنگها بر خریداران تأثیر میگذارند و هر رنگ فهرستی خاصی از ویژگیها را دارد که میتوانید از آن برای انواع بازاریابی مثل بازاریابی محتوا، چیدن استراتژی محتوا و تبلیغ محصولات خود بهره بگیرید.
روانشناسی رنگ همچنین به شکلی گسترده در بازاریابی و مسائل تجاری استفاده میشود. بسیاری از بازاریابها، رنگ را به عنوان بخش مهمی از بازاریابی میشناسند، زیرا از رنگ میتوان برای نفوذ بر مصرف کنندگان از طریق کالاها و خدمات استفاده کرد. به همین دلیل است که شرکتها هنگام تصمیم گیری درباره لوگوی برند خود، با توجه به زمینه کسب و کارشان و یا معنا و مفهومی که میخواهند به جوامع هدف برسانند، از یک ترکیب رنگی خاص استفاده میکنند.
اگر هنوز لوگوی خود را انتخاب نکردهاید پیشنهاد میکنم مقاله “بهترین ۶ سایت طراحی لوگو کدامند؟” را بخوانید.
چگونه رنگ استراتژی بازاریابی خود را ارزیابی کنیم؟
روانشناسی رنگ روش خوبی برای طراحی آگاهانهی تبلیغات است اما امتحان کردن انتخاب شما تنها را اطمینان از انتخاب صحیح است.
به این منظور چند بار باید شرایط را امتحان کنید. ترکیب رنگها و استفادهی منفرد از آنها را آزمایش کنید و تعیین کنید کدام حالت بیشترین تأثیر را دارد.
پیشنهاد میکنم پس از آزمایش پالت رنگ انتخابیتان، مقاله “راهنمایی سیستم رنگی RGB و CMYK” را بخوانید و به راحتی رنگ برگزیده را در طراحی و کسب و کارتان استفاده کنید.
و در آخر…
به طور خلاصه میتوان به این نتیجه رسید که در فضای رقابتی بازار کسب و کار قرن بیست و یکم، رنگ ها از اهمیت ویژهای برخوردارند. طراحی و استفاده درست از رنگها نیازمند تجربه طولانی و دانش مارکتینگ است. هم چنین بازاریابها برای استفاده بهتر از رنگها باید این نکته را مد نظر داشته باشند که انتخاب یک رنگ برای سازمان، بر درک و تصور مخاطبان هر سازمان از آن تاثیر ماندگاری دارد. نکته مهم دیگر تأثیر عاطفی رنگ ها است که میتواند احساسات و توجهات مشتریان را به خود جلب نماید.
امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. رادین گرافیک همیشه آماده پاسخ به سوالات شماست و از نظراتتون استقبال میکند. پس همین الان نظرتو واسمون بنویس!
دیدگاهتان را بنویسید