کسب درآمد از طراحی گرافیک
امروزه از مشاغل نوظهور و پر درآمد میشود اشاره کرد به شغل طراحی گرافیک که روز به روز طرفدارای بیشتری داره پیدا میکنه اما همواره یکی از بزرگترین مشکلات طراحان گرافیک ایرانی، عدم وجود بستری مناسب برای فروش طرحها و نمونه کار هاشون در داخل کشور بوده اما عطار نیشابوری (شاعر و عارف قرن ششم ) در ادامه میگه ” به یک باری نیاید کارها راست ” یعنی شما باید راه و روشهای مختلفی رو بشناسید و بدونید کدوم از این راهها به شما و شرایطتون میخوره که باعث موفقیتون بشه.
تو این مقاله رادین گرافیک به کمک طراحان گرافیک میاد و راهحلی رو برای کسب درآمد از طرحها و نمونه کار های اونا معرفی میکنه.
طراحی گرافیک چیست ؟
به طور کلی دنیای رنگارنگ طراحی گرافیک، هنر و مهارت ترکیب تصاویر، رنگها، شکلها و حتی کلمهها با همه به طوریکه نتیجهی این ترکیب، براساس هدفی مشخص، پیامی رو برسونه و یا خلق ارزشی رو برای مخاطب داشته باشه. نمونهاش مثل تایپوگرافی (ترکیب گرافیک و تایپ) و کالیگرافی (ترکیب گرافیک و خوشنویسی)
طبق نظر ریچارد هولیس تو کتاب تاریخ مختصر طراحی گرافیک، وقتی یک اثر گرافیکی به درستی درک میشه که شما به درستی روی زبان طراحی گرافیک مسلط باشید.
پس تو طراحی گرافیک شما به طور کلی با سه گام رو به رو هستید :
1- ابتدا باید موضوع و ایدهای رو که قصد طراحی گرافیکی اون رو دارید به طور کامل بشناسید و درکش کنید
2-طرح اولیه رو بزنید و نقاط ضعف و قوت خودتون رو پیدا کنید
3- با طرح نهایی، بتونید به طور خیلی خلاصه مفهوم محتوا رو به مخاطب برسونید
میزان درآمد از طراحی گرافیک
طراحی گرافیک یک شغل لذتبخش و خلاقانه است و برای خیلیها سؤاله که میزان درآمد طرحان میتونه چقدر باشه ؟
از اونجایی که میزان تجربه و سابقه کاری نقش مهمی رو توی تعیین حقوق و درآمد میتونه داشته باشه، برای این سؤال جواب دقیقی نمیشه داد، چرا که میزان درآمد تو این راه کاملا مرتبط به تخصص و تجربه افراد است که همین تخصص و تجربه خلاصه میشه تو یک ایده پخته، خلاقیت و جذابیت بالا و استفاده از نرمافزار های باکیفیت و حتی به نوع شرکت یا شهر و محل کار بستگی داره. افرادی که تو این زمینه تازه شروع به کار کردند قطعا مبالغ کمتری دریافت میکنند ولی در عوض افراد با تجربه که سالها در این زمینه فعالیت داشتن و تخصص بیشتری در این زمینه پیدا کردند، میتونن مبالغ بیشتری دریافت کنند.
دیگه تموم شد اون دورهای که همه فکر میکردند برای رسیدن به یک درآمد خوب باید شبانه روزی به سختی کار کرد. برای مثال یه طراح گرافیک واسه ساخت یه لوگوی تبلیغاتی، میتونه دستمزدی معادل حقوق ماهانه یه کارمند دولتی داشته باشه. پس کسب درآمد تو این زمینه کاملا مربوط به خود شماست و میتونید با پشتکار خوب و خلاقیت بالا، بیش از 10 میلیون در ماه درآمد داشته باشید.
راههای کسب درآمد از طراحی گرافیک
طراحی گرافیک از اون دسته مشاغل دوکاره جذابی هست که شما هم میتونید بیرون خونه مشغول به کار شید و هم اینکه این کار رو تو خونه و به صورت دورکاری انجامش بدید و از خیلی از هزینههای اضافی جلوگیری کنید.
در کل راههای زیادی برای کسب درآمد از طراحی گرافیک هست که در ادامه میخوایم در مورد اونا صحبت کنیم.
1. استخدام در شرکت خصوصی
به عنوان اولین راهحل میتونید تو یه شرکت خصوصی به عنوان طراح گرافیک استخدام بشید که ساعت کاریتون معمولا روال عادیای داره.
شرکتهای زیادی وجود داره که بتونید اونجا مشغول بشید، هر چند اینو من توصیه نمیکنم البته واسه شروع و کسب تجربه بد نیست یه مدت از عمرتون رو تو یکی از شرکت های مناسب برای کسب تجربه بگذرونید. شرکتهایی که یه گرافیست میتونه اونجا مشغول به کار بشه: آتلیه های عکاسی، چاپخونهها، مراکز نشر کتب و مجلات، مراکز تبلیغاتی، مراکز حوزه it و طراحی سایت و اکثر مکانهایی که نیاز به طراحی داشته باشن.
فقط یه چیزو باید مد نظر داشته باشید که یه طراح هیچ وقت با کار برای این و اون، درآمد ایده آلشو نمیتونه به دست بیاره. پس سعی کنید که بعد مدتی که تجاربتون بالا رفت محل کار رو ترک و خودتون کسب و کار خودتون رو راه بندازید.
2. ایجاد دفتر طراحی و تبلیغات
این روش یعنی آقای خودتون میشید و میتونید همه ابعاد کاریتون رو خودتون مدیریت کنید. تو این روش ابزارهای مختلفی وجود داره که با به کارگیری اونا موفقیتتون تضمین میشه ابزارهایی مثل رسانه های چاپی، پوستر ها و اطلاعیهها، آگهیهای تلویزیونی و به طور کلی هر ابزاری که اطلاعرسانی به مخاطباتون رو آسون کنه.
معمولا یک دفتر طراحی و تبلیغاتی فضای مفرح و پویایی داره و شما با افراد مختلف و سلایق متفاوتی میتونید آشنا بشید اما خب این روش هم سختی های خودشو میتونه داشته باشه مهمترینش میزان تنش و استرسیه که تو ابن محیط دارید جوری که آب دستتون رو باید زمین بذارید و مشتریهای سختگیرتون رو راضی نگه دارید یا اینکه توی این نوع شرکتها با پروژههایی سروکار دارید که مجبور میشید ساعتهایی زیاد و غیرمعمولی از روزتون رو صرف این پروژه کنید.
دفاتر تبلیغاتی نباید صرفا یک دفتر طراحی با تنها یک سیستم باشه. به عنوان مثال منه مشتری وقتی میام اونجا و هیچگونه دستگاه چاپی (منظورم اینه حداقل یه دستگاه چاپ ریسو باشه) رو نمیبینم، احساس میکنم که شما کالای چاپی رو از جای دیگه آماده میکنید و اونو گرون تر بهم میفروشید که این سبب صلب اعتماد مشتری از شما میشه. پس حداقل باید یه دستگاه یا حداقل دو دستگاه رو توی دفترتون داشته باشید که به نظرم دستگاه اکو سالونت و ریسو عالین.
3. ایجاد یک فروشگاه آنلاین
این روزها اگه یه سر به گوگل برنید و کلمه فروشگاه اینترنتی رو سرچ کنید مطمئنا با سایتهای مختلفی رو برو میشید که مثل فروشگاههای فیزیکی و سنتی، کالاها و خدماتی رو برای فروش گذاشتن که مشتریها با چند تا کلیک ساده و تو هر زمان و مکانی میتونن محصول انتخابیشون رو سفارش بدن. شما میتونید با ایجاد یه وبسایت فروشگاهی یا همون online shop و یا حتی یک صفحه فروش آنلاین اینستاگرامی، با فروش طرحهای خودتون به درآمد برسید و هزینههاتون رو کاهش بدین. هر چند این روش زمان زیادی رو میطلبه اما بعد از ۱ الی ۲ سال میتونه یه منبع فرعی درآمد براتون باشه و روشیه که میتونه به گسترش سریع کسب و کارتون کمک کنه.
4. فروش پکهای آموزشی
اگه توجه کرده باشید کلا بعضیها با دیدن فیلم یا خوندن کتاب بهتر میتونن یاد بگیرن این پکهای آموزشی برای این مدل افراد روش خوبیه اما مهمترین شرطش اینه که محتوایی که تولید میکنید باید واقعا حرفهای و کاربردی یا به عبارت دیگه بازاری باشه بعد از اون هم سازماندهی و ارزیابی اون محتوا اهمیت داره تا واقعا به درد خواهانش بخوره نه فقط یه آموزش آکادمیک باشه که در اون صورت شخص خریدار واقعا پولشو هدر داره و نه تنها از این خرید بلکه از خرید های بعدشم منصرف میشه.
5. فریلنسری (آزادکاری)
روش آخر پیشنهاد رادین گرافیک هست که در حال حاضر دو سوم میزان درآمد اصلی طراحان گرافیک از همین روش است. طراحی به صورت دورکاری یا طراحی غیرحضوری و خلاصه فریلنسری هستش که در این روش فرد به هیچ سازمان یا شرکتی متعهد نیست و خیلی راحت میتونه هرجایی که میخواد کارشو انجام بده و یا حتی میتونه کارفرماشو عوض کنه. توی این روش ساعت کاری منعطف و متغیره و همچنین پرداخت به فریلنسرها با هم متفاوته و میتونه ساعتی، روزانه یا حتی براساس کیفیت کار تحوبل داده شده باشه.
این روش مشکلات خودشو داره به عنوان مثال : مردم برای دادن یه طرح به شما و انتقال وجه دیر اعتماد میکنند، ولی با این حال روشهایی برای جلب اعتماد مشتری وجود داره که وقت بیشتری رو برای تشریحش میطلبه که انشالله تو یه پست کامل بحثش میکنیم. که البته با وجود پلتفرم رادین گرافیک اعتماد به شما را ساده تر میشه فقط کافیه شما با خلاقیتتون به دنبال طرحهای بیشتر برای فروش باشید.
کلام آخر
روشهای کسب درآمدی زیادی از طریق طراحی گرافیک است. اما این 5 روشی که بیان شد رایجترین روشهای طراحی گرافیک در ایران و حتی سایر کشورها هست. اگه نظری درباره این مقاله دارید و یا روش دیگهای رو میشناسید، تو قسمت دیدگاهها نظرتون رو ثبت کنید .
همچنین اگه قصد کسب درآمد از طریق رادین گرافیک دارید فقط کافیه حساب کاربری فروشنده خودتون رو در سایت ایجاد کنید و طرحهاتون رو برای فروش تو سایت قرار بدید و از فروش طرحهای خودتون حتی تو خواب هم لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید