معرفی 4 نرمافزار ارائه مطلب پرکاربرد برای داشتن ارائهای جذاب
نرمافزار ارائه مطلب، نقش مهمی در تکمیل صحبتهای شما هنگام ارائه یک موضوع دارند.
فرض کنید شما دانشجویی هستید که قصد ارائه کنفرانس در کلاس درسی خود را دارید.
کارمندی که میخواهد گزارش کاری خود را به کارفرمایش ارائه دهد.
و یا حتی کارآفرینی که میخواهد ایدهی بزرگ خود را به طور خلاصه به نمایش بگذارد.
کدام یک از این نرمافزار ها میتواند همیار شما در این مسیر باشد ؟
نکته مهم در مورد نرمافزارهای ارائه مطلب این است که این نرمافزار ها قرار است به طور مختصر و مفید پیام حرفهای شما را به مخاطبان برسانند و حتی در نبودتان نماینده شما باشند و مخاطبانتان را شیفتهی حرفهایتان کنند.
در این مقاله رادین گرافیک قصد دارد ۴ نمونه از نرمافزار های پرکاربردی را معرفی کند که میتوانند باعث درگیر شدن مخاطبانتان با ارائهی جذاب و پرانرژی شما شوند.
۱ – نرمافزار ارائه مطلب پاورپوینت (PowerPoint)
پاورپوینت زیر نظر سیستم عاملهای ویندوز و مایکروسافت آفیس توسعه یافته است و از پرطرفدارترین و آسانترین نمونهی نرمافزارهای ارائه مطلب میباشد.
با وجود تلاش شرکتهای دیگر برای رقابت با این نرمافزار، همچنان توانسته است محبوبیت خود را حفظ کند آنقدری که به تنهایی توانسته 95 درصد سهم استفاده از نرمافزارهای ارائه مطلب را به خود اختصاص دهد.
پاورپوینت فضایی مشابه دیگر برنامههای مجموعه آفیس دارد و قابلیتهایی مثل ایجاد اسلایدهای مختلف با فیلترهای متنوع و نیز اضافه شدن متن و صوت به اسلایدها را فراهم کرده است تا بتواند به شما برای داشتن یک ارائهی شکیل و خوب کمک کند.
از مهمترین دلایل محبوبیت این نرمافزار این است که کار با این برنامه برای افراد مبتدی و کمتجربه بسیار آسان بوده و نیازی به آموزش خاصی ندارد.
با وجود نرمافزارهای ارائه مطلب مختلف گفته میشود که مرگ پاورپوینت نزدیک است. اگر این حرف واقعیت داشته باشد در نتیجه مرگ سایر نرمافزارهای آفیس از ورد گرفته تا اکسل هم باید نزدیک باشد. اما همه نرمافزارهای آفیس به دلیل امکانات و سادگی که دارند، اولویت افراد برای استفاده از آنها است و پیشنهاد میکنیم برای اطلاعات بیشتر مقاله ۶ دلیلی که مرگ پاورپوینت اشتباه است را مطالعه کنید.
۲– Google slides
شاید مواجه شدن با این وجهه از گوگل برایتان جالب باشد چون معمولا گوگل صرفا به عنوان یک موتور جستجوگر شناخته میشود اما این فضای گسترده ابزارهای مختلفی دارد که گوگل اسلاید یکی از آنها است.
محیط این ابزار مشابه با نرم افزار پاورپوینت است که در آن امکان ساخت اسلایدهای مختلف با کمک ابزارهای متنوع وجود دارد. هنگامی که به هر دلیلی نتوانستید از پاورپویت استفاده کنید، این برنامه میتواند جایگزین خوبی برای این نرمافزار باشد.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این برنامه امکان ایجاد تغییرات به صورت گروهی است که علاوه بر شما افراد دیگری هم (در صورت داشتن اکانت گوگلی شما ) میتوانند به گوگل اسلاید شما دسترسی داشته باشند. برای استفاده از این محیط، کافی است یک حساب کاربری در گوگل برای خود ایجاد کنید.
۳– نرمافزار ارائه مطلب پرزی (prezi)
برخلاف نرمافزار پاورپوینت که شما ذر آن با اسلایدهای مختلف سر و کار دارید، نرمافزار پرزی مثل یک پهباد فیلمبرداری است. در ابتدا به شما یک تصویر کلی نشان میدهد و سپس شما میتوانید روی قسمتهای مختلف زوم کنید. اینگونه به راحتی مخاطبانتان را متوجه ارتباط و انسجام مطالبتان خواهید کرد.
در مورد این نرمافزار روی صحبتمان با افراد علاقهمند به موضوع طراحی گرافیک است. این نرمافزار با در اختیار گذاشتن طرحها و قالبهای گرافیکی جذاب میتواند به ارائههایتان رنگ و بویی جدید و گرافیکی بدهد و کاری کند که شما دیگر با آن اسلایدها و ارائههای سنتی و تکراری خداحافظی کنید.
از ویژگیهای منحصر به فرد این نرمافزار این است که نیازی نیست حتما اپلیکیشن پرزی را نصب کنید بلکه فقط کافی است اکانت مخصوص خود را در سایت پرزی ایجاد کنید. همچنین این سایت امکان نمایش اسلایدهایتان را به صورت آفلاین هم در اختیارتان میگذارد تا در هر جای بدون اینترنت هم بتوانید مطالبتان را به نمایش بگذارید.
۴– نرمافزار ارائه مطلب اسلاید راکت (SlideRocket)
نسبت به نرمافزار های معرفی شده در قبل، این برنامه تا حدودی پیشرفتهتر است و با در اختیار گذاشتن قالبهای متنوع، محیط زیبا و جالبتری را در اختیارتان میگذارد که اتفاقا همین ویژگی باعث جذب طرفداران زیادی به این نرمافزار شده است.
این برنامه با دو نرمافزار Google Docs و Flicker همکاری دارد و شما میتوانید وقتی به هر دلیلی به اسلاید راکت دسترسی ندارید از طریق این نرمافزارها به ارائههایتان سری بزنید یا برعکس در قسمتی از اسلاید راکت بتوانید به برنامههای Google Docs و Flicker ذسترسی پیدا کنید.
از ویژگیهای خاص این نرم افزار میتوان به یک طرفه نبودن ارائه و تعامل با مخاطب اشاره کرد به صورتی که شما میتوانید در این برنامه با مخاطب خود یک جلسه آنلاین داشته باشید و یا حتی بیننده حین ارائه شما میتواند در قسمت مربوط، نظرات و سوالات خود را ثبت کند و یا حتی به ارائه شما رای بدهد.
همچنین این نرمافزار امکان آپلود ارائه هایتان را در اینترنت و به اشتراک گذاریشان را در اختیارتان قرار داده است.
کلام آخر
اینکه شما بخواهید ایدهی بزرگ و جذاب خود را در قالب چند اسلاید به نمایش بگذارید، اهمیت نرمافزار های ارائه مطلب را در راه رسیدن به موفقیتتان مشخص میکند. همانطور که می دانید تعداد نرمافزار های ارائه مطلب بسیار زیاد است اما ما در این مقاله سعی داشتیم نگاهی به ۴ نمونه از پرکاربردترین آنها بیندازیم.
در نهایت لطفا اگر در کار با این نرمافزار ها تجربه یا نظری دارید با ما در میان بگذارید. حتی اگر نرم افزار دیگری میشناسید در قسمت دیدگاهها ثبت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید