فتوشاپ چیست و مناسب چه کسانی میباشد ؟
همیشه به تصاویری برخوردهاید که باب میلتان نبوده و با خودتان گفتید کاش رنگ متفاوتی داشت یا کاش اصلا این قسمت در عکس حذف میشد و به طور کلی کاش این مدل که الان هست، نبود. در اینجا یک نرم افزار ویرایشگر حرفهای به نام فتوشاپ به کمک شما میآید.
در این مقاله قصد داریم شما را با دنیای جذاب فتوشاپ آشنا کنیم و بگوییم که آیا فتوشاپ برای شما همسفر خوبی است یا خیر !
تاریخچه فتوشاپ
سال 1987 خانواده نول در ایالت میشیشگان، به عکاسی و تغییرات عکسها به عنوان یک سرگرمی نگاه میکردند و حتی گلن نول پدر خانواده طبق علاقهی خانوادگیشان، در زیرزمین تاریکخانه ای درست کرد.
توماس، پسر بزرگ و دانشجوی دکترای مهندسی برای ارائه کلاسی خود اقدام به طراحی برنامهای کرد که با آن میتوانست تصاویر تک رنگ خود را به عکس های سیاه و سفید با وضوح بالاتر تبدیل کند.
برادرش جان که در بخش جلوههای ویژه شرکت Industrial Light & Magic فعالیت داشت، پیشنهاد توسعه برنامه برادرش به عنوان یک ویرایشگر کامل تصاویر را داد.
سپس این دو برادر توانستند با استفاده از مهارتها و تجربیات خود یکسال بعد برنامهای را با نام Image Pro طراحی و منتشر کنند. با موفقیت این برنامه توانستند با شرکت Barneyscan قراردادی داشته باشند که براساس این قرارداد باید 200 نسخه از نرم افزار را بر روی اسکنرهای شرکت پیاده سازی کنند.
نهایتا در سال 1990 شرکت Adobe به عنوان حامی نرمافزار توماس و جان، این برنامه را خرید و با تغییر نام آن به فتوشاپ، آن را به طور رسمی انتشار داد.
درباره فتوشاپ
این نرمافزار که زیر نظر Adobe System توسعه یافته است، قابلیتهایی از جمله تغییر دلخواه تصاویر، طراحی و ساخت لوگو، طراحی پوستر و بروشور های تبلیغاتی و کلا خلق یک اثر جدید را دارد.
اما اگر به فتوشاپ به عنوان یک ساختمان نگاه کنیم، این برنامه دارای 4 طبقه است :
1- طبقه مقدماتی
این طبقه از فتوشاپ نیز شامل پنج واحد میباشد.
- نوار منو : مجموعه کلی راهنماییهای مرتبط برای اجرای تغییرات روی تصاویر
- نوار برنامه ها : دسترسی سریع برای اجرای تغییرات روی تصاویر
- نوار تنظیمات : وقتی هر کدام از ابزار ها فعال میشود، در این نوار تنظیمات مرتبط نشان داده میشود
- قاب یا پنل : دسترسی به اجرای تغییر جزئیات روی تصاویر
- جعبه ابزار : شامل ابزارهای مختلف برای ویرایش تصاویر
2- طبقه ویرایش تصویر
در این طبقه از فتوشاپ شما میتوانید از قابلیتهای تغییر اندازه و کیفیت تصاویر، چرخش تصاویر، تنظیم روشنایی، تغییر رنگ تصاویر و فیلترهای متعدد استفاده کنید.
در این طبقه میتوانید به واحد فرمتهای ذخیره عکس در فتوشاپ سری بزنید.
3- طبقه ترکیب
در این طبقه از فتوشاپ شما با ابزار قدرتمند انتخاب (Selection) رو به رو میشوید که این ابزار با روش های مختلف، امکان انتخاب قسمتی از تصاویر و سپس ترکیب آن با تصاویری دیگر را به صورتی جذاب و زیبا به شما میدهد.
آیا میدانستید که شما مجبور نیستید به نرمافزار فتوشاپ مسلط باشید تا به عنوان یک متخصص در فتوشاپ شناخته شوید؟ اکشن فتوشاپ یک روش عالی برای خودکار کردن تاثیرات شگفت انگیز متن و تصویر هستند.
4-طبقه لایه، رنگ،شکل و تایپ
معمولا کسانی که به دنبال طراحی پوستر و یا حتی لوگو های تبلیغاتی هستند به این طبقه سر میزنند.
لایه (Layer) : بزرگترین و مهمترین واحد است که حتی به عنوان کلیدیترین بخش فتوشاپ شناخته میشود و بدون وجود این بخش، عملا کار خاصی با فتوشاپ نمیتوان انجام داد. یک دفتر نقاشی را تصور کنید؛ لایهها هر کدام صفحات این دفتر نقاشی هستند. شما میتوانید نام و حتی رنگ لایهها را تغییر دهید، آن هارا جابه جا کنید، با هم ترکیبشان کنید و به طور کلی تنظیمات مختص به هر کدام از لابهها را در دست داشته باشید.
در ادامه، فتوشاپ تعدادی شکل پر کاربرد را به صورت آماده و امکان رنگ آمیزی آنها را در اختیار شما قرار میدهد که در نهایت با امکان تایپ روی تصاویر و شکلهای دلخواه، کار را برایتان راحت تر میکند.
نتیجه گیری از فتوشاپ
امروزه فتوشاپ تنها به عنوان یک نرمافزار ویرایشگر شناخته نمیشود بلکه با پیشرفتهای مختلف و مخاطبین متعددی که داشته توانسته است به یک صنعت تبدیل شود البته ناگفته نماند که فتوشاپ برای رسیدن به چنین جایگاهی 25 سال تلاش کرد.
اما از طرفی این برنامه ضعفهایی نیز دارد مثل حجم بالای فضای ذخیره سازیای که این برنامه اشغال میکند و یا سرعت پایین در راهاندازی؛ که بنابر کیفیت و گستردگی بالای این برنامه، امری طبیعی است اما فتوشاپ برای پوشش دادن این ضعف توانسته است نسخه کم حجم فتوشاپ را نیز برای مخاطبان ارائه دهد.
کلام آخر
به طور کلی تمام افرادی که با بحث طراحی گرافیک و تولید عکس برای صفحه وب سروکار دارند ، فتوشاپ را ابزاری کارآمد می دانند و فتوشاپ جز آن دسته از مهارت هایی است که اگر توانستید در آن موفق باشید، دیگر نیازی نیست که برای رفع اولیه نیاز های تصویری خود مدام از دیگران کمک بگیرید.
برای آشنایی بهتر با این نرمافزار در کنار دیگر نرمافزارهای طراحی گرافیک، پیشنهاد میکنم مقاله 5 نرمافزار پرکاربرد طراحی گرافیک را مطالعه کنید.
در نهایت اینکه لطفا دیدگاهتان نسبت به این مقاله و تجربهی فتوشاپی که داشتهاید را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید