آشنایی با انواع دستگاههای بسته بندی برای کارخانه های بسته بندی
دستگاهها و ماشین آلات بسته بندی بسته به نوع محصولی که قرار است بسته بندی شوند از تنوع بالایی برخوردار هستند. در ادامه با انواع دستگاههای بسته بندی آشنا میشوید. توجه داشته باشید که کیفیت دستگاه تاثیر به سزایی در نمونه طراحی بسته بندی نهایی دارد.
- دستگاه بسته بندی عمودی
این دستگاهها با عنوان دستگاه پرکننده نیز شناخته میشوند. برای پر کردن داخل بسته محصول از این دستگاهها که خود اشکال متفاوتی دارند استفاده میشود. یکی از رایجترین محصولاتی که برای بسته بندی آنها به این دستگاه نیاز است، حبوبات هستند. بخش دیگری از این دستگاه عمودی وظیفه دارد سر و ته بسته محصول را پس از پر شدن پرس کند. دستگاه بسته بندی حبوبات جزو پرفروشترین دستگاههای بسته بندی است چراکه کار با این دستگاه ساده بوده اما سود حاصل از بسته بندی حبوبات زیاد است. به همین خاطر افراد زیادی هستند که ترغیب میشوند با خرید یک دستگاه بسته بندی حبوبات یا آجیل، یک کارگاه بسته بندی راه اندازی کنند.
برای اینکه بتوانید در صنعت بسته بندی به موفقیت چشمگیری برسید، نیازی نیست که همان ابتدا با یک خط تولید بسیار پیشرفته شروع به کار کنید. همانطور که قطعا میدانید قیمت برخی از ماشین آلات صنعتی و تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس کارخانه بسته بندی بسیار بالاست و به سرمایه کلانی نیاز دارد. از همینرو میتوانید در شروع مسیر، تنها با یک دستگاه بسته بندی مانند دستگاه بسته بندی حبوبات و با یک کارگاه کوچک شروع کرده و به مرور زمان کار خود را ارتقا دهید.
- دستگاه بسته بندی افقی
این نوع دستگاه بسته بندی بیشتر در خط تولید بسته بندی کیک، کوکی و بیسکوییتها دیده میشود. به دلیل بافت نرمی که محصولات این چنینی دارند، بسته بندی آنها با دستگاههای عمودی موجب وارد شدن آسیب به محصول میشود. از همینرو بهتر است از دستگاههای افقی استفاده شود که محصولات را در کنار یکدیگر بسته بندی میکند و ضربه و آسیبی به آنها وارد نمیکند.
- دستگاه بسته بندی پری مید
این دستگاه همانند دستگاههای عمودی و افقی دستگاه بسته ساز نیستند؛ یعنی بسته بندی محصول را نمیسازند. محصولی که به این مرحله از فرایند بسته بندی میرسد، ساختار و بدنه کلی آن ساخته شده است و حال قرار است فقط درپوش یا درب آن گذاشته شود. دستگاه پری مید به صورت خودکار درب محصولات را گذاشته و توسط دستگاه محکم و وکیوم میشوند.
- دستگاههای پرکننده
از این دستگاه برای پر کردن بطریهایی چون آب معدنی، آبمیوهها، نوشابه و… استفاده میشود. ماشین آلات پر کن در کارخانههای بسته بندی تنوع بالایی دارند. برای مثال دستگاهی که از آن برای پر کردن مایعات رقیق چون آب یا نوشابه استفاده میشود، متفاوت از دستگاهی است که از آن برای پر کردن مایعات غلیظتر چون عسل استفاده میکنند.
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شرکت بسته بندی
اگر میخواهید یک شرکت طراحی بسته بندی راه اندازی کنید، به هیچ چیز جز یک سیستم و یک شرکت خدمات گرافیک نیاز نخواهید داشت. طراحی بسته محصول نیازی به ماشین آلات و تجهیزات خاصی ندارد. اما اگر قصد دارید یک کارخانه ساخت بسته بندی راه اندازی کنید، باید کارخانه یا کارگاه خود را به ماشین آلات و تجهیزات بسته بندی مجهز کنید. تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید پکیجینگ عبارت است از:
- ماشین آلات کارتن زنی
- تجهیزات بسته بندی ظروف یکبار مصرف
- تجهیزات مورد نیاز برای درپوش گذاری، آب بندی بطریها و…
- ماشین آلات استرلیزه و خشک کردن بسته بندیها
- تجهیزات مهرزنی بر روی بسته
- دستگاههای دوخت زن
- تجهیزات طراحی لیبل و لیبل زنی بر روی محصولات
- دستگاههای باندینگ
- تجهیزات برش دادن
انتخاب تجهیزات مورد نیاز برای بسته بندی به خط تولید بسته بندی بستگی دارد. برای مثال اگر خط تولید انواع جنس بسته بندی را داشته باشید، به تجهیزات و ماشین آلات متنوعی نیز نیاز خواهید داشت اما اگر برای مثال تنها قصد داشته باشید خط تولید بسته بندی کارتنی را راه اندازی کنید، از تعداد تجهیزاتی که باید برای کارخانه خود خریداری کنید کاسته میشود.
انواع بسته بندی در شرکتهای ساخت بسته بندی
به عبارتی در کارخانه یا شرکت های طراحی بسته محصول، انواع بسته بندی ساخته میشود. برخی از محصولات تنها در یک پوشش بسته بندی میشوند. برای مثال اگر یک قالب کره خریداری کنید، بسته بندی کاغذی آن تنها پوششی است که محصول را در بر گرفته است. اما در مورد برخی دیگر محصولات، تعداد بیشتری پوشش اطراف محصول را فرا گرفتهاند. به عنوان مثال اگر یک بسته بیسکوییت بخرید، ابتدا باید جعبه کارتی را باز کنید و سپس بیسکوییتها را از درون یک پوشش پلاستیکی بیرون بیاورید.
تعداد لفافهای یک بسته بندی به نوع محصول بستگی دارد. اگر محصول به مراقبت بیشتری نیاز داشته باشد، شرکت ساخت بسته محصول باید پوششهای بیشتری را برای آن در نظر بگیرد تا اطمینان داشته باشد محصول از هرگونه آسیب فیزیکی و شیمیایی در امان است. انواع بسته بندی بطور کلی به 3 دسته تقسیم بندی میشود که عبارتنداز:
- بسته بندی اولیه یا بسته بندی فروش
- بسته بندی ثانویه یا بسته بندی فرعی
- بسته بندی نهایی یا بسته بندی مادر
بسته بندی اولیه را میتوان نزدیکترین بسته بندی به محصول دانست. این بسته کاملا با محتویات درون بسته در تماس است به همین خاطر انتخاب جنس آن از اهمیت زیادی برخوردار است؛ برای مثال ترکیبات این جنس بسته بندی نباید حاوی موادی باشد که با محتویات محصول داخل بسته واکنش نشان دهد. نحوه طراحی گرافیکی این بسته بندی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه مشتری این بسته را مشاهده میکند. اگرچه بسته بندی ثانویه و نهایی عموما جعبههای کارتنی بدون طراحی هستند، اما طراحی و ساخت بسته بندی اولیه که با عنوان بسته بندی فروش نیز شناخته میشود بسیار مهم است.
بسته بندی ثانویه، بستهبندیهایی هستند که از آنها برای گروه بندی بستهبندیهای اولیه استفاده میشود. برای مثال جعبههای محصول که حاوی تعدادی از همون محصول است. جنس بسته بندی ثانویه در اغلب مواقع کارتنی است. بسته بندی نهایی نیز با هدف حمل و نقل راحتتر محصول ساخته میشود. تعدادی از بستههای ثانویه را برای جابهجایی و توزیع داخل بسته بندی نهایی قرار میدهند.
توجه داشته باشید که بسته بندی اولیه معرف اعتبار، کیفیت و ارزش برند مشتری است. بنابراین به عنوان یک شرکت طراحی بسته کالا باید به ساخت این بسته توجه فراوان داشته باشید. طراحی این بسته باید توسط طراحان گرافیست حرفه ای انجام شود. بسته بندی ثانویه برای جابهجایی محصول در مسافتهای کوتاه استفاده میشود.
انواع بسته بندی در حمل و نقل بین المللی
همانطور که کمی پیش ذکر شد، جنس بسته بندی باید متناسب با محصولی که قرار است در آن قرار بگیرد انتخاب شود. در ساخت بسته بندی صادراتی نیز باید به یک موضوع مهم توجه داشت و آن هم این است که محصول قرار است مسافت زیادی را طی کند تا به دست مشتری برسد بنابراین باید اطمینان داشته باشید که جنس بسته بندی به اندازه کافی بادوام است. جنسهای متفاوت بسته بندی صادراتی که در حمل و نقل بین المللی میتوان از آنها استفاده کرد عبارت است از:
- جعبههای صادراتی
یکی از مرسومترین اشکال بسته بندی صادراتی، جعبههای چوبی یا مقوایی هستند. این جعبهها معمولا به شکل مربع یا مستطیل طراحی میشوند. جعبههای چوبی یا مقوایی برای محصولی که قرار است به صورت زمینی و از راه خشکی صادر شود گزینه بسیار مناسبی است اما در رابطه با محصولاتی که از راه دریایی و با کشتی صادر میشوند، از آنجایی که احتمال نفوذ رطوبت بیشتر است، بهتر است بسته بندی صادراتی با احتیاط بیشتری انتخاب شود.
- پالت صادراتی
پالتها ابزاری مسطح هستند که محصول بر روی آنها ثابت میشود. این پالتها برای حمل و نقل جعبههای محصول توسط جرثقیل یا لیفتراک بسیار مناسب هستند. در انتخاب پالت برای جابهجایی محصول نیز باید نهایت توجه را داشته باشید چراکه امکان حمل و نقل هرگونه کالایی توسط این پالتهای صادراتی وجود ندارد.
- جعبههای چوبی
نوع دیگری از بسته بندی که در حمل و نقل برای صادرات از آن استفاده میشود، جعبههای چوبی است. این نوع از بسته بندی تشابه زیادی به جعبههای صادراتی دارد. تنها تفاوت میان این دو مورد، درزهای باریکی است که در کنارههای جعبههای چوبی وجود دارد. این بخشها به این منظور تعبیه شدهاند که بتوانید بدون باز کردن درب جعبهها، داخل آن را مشاهده کنید. بنابراین نوع محصولی که قرار است درون صندوقهای چوبی قرار بگیرد بسیار حائز اهمیت است.
- بشکههای حمل و نقل صادراتی
نوع دیگری از بسته بندی که در حمل و نقل صادراتی زیاد به چشم میخورد، بشکهها در ابعاد مختلف هستند که از آنها معمولا برای جابهجایی مایعات یا پودرها استفاده میشود. جنس بشکههای صادراتی متفاوت است. برخی از آنها پلی اتیلن و برخی دیگر با فولادهای ضدزنگ ساخته میشوند. بشکهها را میتوان مقاومترین جنس بسته بندی دانست چراکه اجازه نفوذ هیچگونه مواد خارجی به محتویات بشکه را نمیدهد.
- کیسههای خشک کننده
یکی دیگر از تجهیزاتی که در بسته بندی صادراتی ممکن است استفاده شود، کیسههای خشک کننده بسته بندیهای صادراتی است. این جنس معمولا برای بسته بندیهایی که در معرض رطوبت هستند انتخاب میشود. برای مثال اگر محصولی قرار است از طریق راه دریایی جابهجا شود حتما باید از این کیسهها استفاده کرد. وظیفه این کیسهها جذب رطوبت به خود این است. از این طریق از نفوذ رطوبت به داخل جعبههای محصول جلوگیری میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید